Datum: 21.08.2018
Infracrveno grijanje osigurava niže troškove, a veću ugodnost
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ekosen nas uvodi u budućnost sustavom grijanja koje počiva na infracrvenoj tehnologiji, koja nudi brojne prednosti u odnosu na konvencionalne načine grijanja

Ekosen grijaći paneli djeluju na način da pretvaraju gotovo 100% električne energije u toplinsku, koju predmeti apsorbiraju preko infracrvenih valova i odašilju je natrag u obliku topline, koja se djelomično prenosi u zrak, a djelomično na predmete u okolini.

Ekosen infracrveni paneli (IC paneli) proizvedeni su u Europskoj uniji, prema patentu vlasnika tvrtke. Osim IC panela, Ekosen proizvodi i vlastite štedne proizvode, uz korištenje najsuvremenijih tehnologija. Slijedimo najnovije ekološke trendove i dostignuća koja nastojimo maksimalno implementirati u sve naše proizvode.

Uz pomoć svojih proizvoda nudimo klijentima alternativu pri uštedi energije. Naš način poslovanja omogućava klijentima sveobuhvatnu uslugu, od stručnog savjetovanja do prodaje i kvalitetne montaže, koju izvode stručno osposobljeni električari, odnosno naši kooperanti.

Cijena investicije i ugradnje Ekosen IC panela niža je u odnosu na ostale vrste grijanja. Instalacija je brza i jednostavna, a paneli se mogu montirati i u tzv. 'spuštene' stropove, odnosno knauf.

Prednosti EKOSEN IC panela:

- jamstvo do 12 godina

- ušteda do 60% troškova grijanja

- bez troškova održavanja

- bez servisiranja

- jednostavna montaža

- niski troškovi ulaganja

- visoka kvaliteta.

 

ŠTO JE INFRACRVENO GRIJANJE?

 

Infracrveno (IC) zračenje ili infracrvena svjetlost dio je prirodnoga svjetlosnog spektra sunčeva zračenja. Međutim, ne proizvodi samo Sunce infracrveno zračenje. Svako zagrijano tijelo – a to je svako tijelo koje posjeduje temperaturu iznad apsolutne nule, emitira infracrvene zrake. IC zračenje nije vidljivo golim okom, međutim, koža ga osjeća kao toplinu zbog čega se govori o toplinskom zračenju. Taj efekt poznat je svima, npr. kad smo izloženi suncu, toplo nam je. U sjeni, odnosno hladu osjetno nam je hladnije iako je temperatura i na suncu i u hladovini ista.

Kod IC sustava grijanja proces grijanja suprotan je uobičajenom, odnosno konvekcijskom grijanju (ulje, plin, klima, peć i slično). Naime, konvektor (npr. radijator) proizvodi topli zrak koji se širi po prostoriji. Topli zrak se diže, dok hladni pada, što prouzrokuje neravnomjernu temperaturu. Primjerice, ako je namještena temperatura u prostoru 26°C, tada većina topline odlazi na strop, a na podu nastaje znatna razlika, pa je temperatura oko 22°C. To je onda stvarna temperatura prostora.

Takva temperaturna razlika potiče strujanje zraka u prostoriji što onda podiže prašinu.

Sasvim drugačije rezultate dobijemo kod IC grijanja. IC zrake šire se 'nedodirujući' zrak i zagrijavaju zidove, pod, predmete i živa bića. Zidovi se zagrijavaju bez obzira na temperaturu zraka. Time dobivamo ugodnu atmosferu uz svježi zrak koji je većim dijelom zadržao svoju vlažnost dok su, istovremeno, zidovi suhi i zagrijani.

Kako IC paneli griju površine, a ne zrak, na taj način reducira se opseg cirkulacije zraka što, posljedično, reducira i probleme s prašinom, alergenima i bakterijama. Temperaturna razlika između stropne i podne temperature, u prostorijama grijanim IC panelima, je maksimalno 1°C.

 

INFRACRVENO GRIJANJE I ZDRAVLJE

 

Uporaba IC grijanja nudi niz prednosti. Već dugi niz godina IC grijanje koristi se za liječenje raznih bolesti, uključujući reumu, artritis i razne kožne probleme. Zbog tih prednosti, IC paneli koriste se u pojedinim bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Infracrveni paneli ne oslanjaju se na cirkulaciju zraka za prijenos topline, što smanjuje kretanje i prijenos čestica prašine, peludi i bakterija. To uvelike smanjuje šanse za napade astme te ublažava simptome mnogih drugih alergijskih problema sa disanjem.

 

EKOSEN PROIZVODI

 

- IC PANEL SUNLIFE ONE je naš najprodavaniji proizvod, s 12 godina jamstva, što je najdulje u Europi. Sunlife One osigurava vam najbolju iskoristivost prostora i topline, uz 30 do 40 posto niže troškove grijanja u odnosu na plinsko grijanje. Njegov bezvremenski oblik dobro se integrira u prostor, a najčešće se montira na strop tako da je vizualno gotovo neprimjetan.

- IC PANELI SUNLIFE PRESTIGE dolaze u nekoliko varijanti, a posebni su zato što nude više od same funkcionalnosti i grijanja. Prikladni su samo za zidnu montažu, a imaju pet godina jamstva.

- SUNLIFE PRESTIGE GLASS PANEL načinjen je od kaljenog stakla i dostupan je u različitim bojama, a to su bijela, crna, crvena i zelena.

- SUNLIFE PRESTIGE MIRROR je panel u obliku ogledala, izrađen od kaljenog stakla. Najprikladniji za hodnik i kupaonicu.

- SUNLIFE PRESTIGE TAG PANEL dostupan je u bijeloj i crnoj boji, a pogodan je za pisanje uz pomoć posebnih flomastera.

- SUNLIFE PRO INDUSTRIJSKI PANELI su veće snage, namijenjeni objektima s višim stropovima i većom kubikažom prostora, kao što su poslovni prostori, hale, sale, dvorane, radionice i slični prostori. Odlikuju se kvalitetom, snagom i izdržljivošću te imaju pet godina jamstva.

- IR SUN REGULATOR je termostat koji je dizajniran i osmišljen isključivo za IC grijanje. Jednostavan je za korištenje, a svojim modernim izgledom uklapa se u svaki prostor. IR Sun regulator na zaslonu prikazuje trenutnu i željenu temperaturu prostorije, pokazuje kolika je snaga djelovanja IC panela te je isto tako vidljivo koliko elektične energije troše paneli za grijanje prostora.

- THERMOSUN je energetsko štedna boja, koja pospješuje djelovanje IC panela te suzbija nastajanje gljivica i plijesni. Thermosun boja ima 20% veću snagu IC refleksije od srodnih proizvoda, što znači i dodatnu ekonomičnost premaza. U kombinaciji s IC grijaćim panelima, postiže iznimnu snagu pri održavanju topline.

Uskoro ćete u našoj ponudi moći pronaći i IC DIZAJNERSKE PANELE. Ovi paneli bit će idealna kombinacija 2u1, jer ćete imati priliku istovremeno uživati u najdražoj fotografiji ili umjetničkoj slici, koja će vas ujedno i grijati.

 

---

 

EKOSEN d.o.o.

Derenčinova 1 (ugao sa Vlaškom ulicom)

10000 Zagreb

Tel: 01/6470-159

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.ekosen.hr

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

 • Najnovije
 • Popularno
 • 0 Proizvodi od stakla i metala tvrtke NARCOR…
 • 0 Grad Koprivnica započeo je istraživanje tržišta te…
 • 0 Spoj vrhunskog dizajna i funkcionalnosti: prozor za…
 • 0 Ovogodišnji ciklus zamišljen je čak i ambicioznije…
 • 0 Sve nove zgrade trebaju biti približno nulte…
 • 0 Petrokov predstavio visokokvalitetne i inovativne proizvode u…
 • 0 Keramičke ploče za atraktivnu fasadu Atlant centra…
 • 0 Pn: Uz standardnu ponudu limova koji su…
 • 0 Ugradnjom dizala znatno poboljšavate kvalitetu života u…
 • 0 Hrvatski proizvođač toplinsko-fasadnih sustava Lasselsberger-Knauf nedavno je…